Bomalarm in de St.-Amanduskerk van Ingelmunster!

Sint-Arnolduspark decor voor spannend nachtspel
2 december 2021
Smokkelaars maken Geluwe onveilig
2 september 2022
Show all

Bomalarm in de St.-Amanduskerk van Ingelmunster!

Vrijdag 22 oktober, op de Dag v/d Jeugdbeweging, namen ongeveer 35 leiding van o.a. scouts, chiro en speelpleinwerking ‘s avonds deel aan een interactief erfgoedspel met de St.-Amanduskerk als uitvalbasis.

Doel van het spel: ga op zoek naar antwoorden rond erfgoed in de kerk en ontmantel de bom vooraleer die al de kostbare schatten voorgoed vernietigd.

Er werd gespeeld in drie groepen die telkens opgesplitst werden in een mobiel team en een speurteam. Het mobiele team ging aan de hand van de app op zoek naar belangrijke plekken in Ingelmunster en loste daar de raadsels op.

Bij een correct antwoord konden ze het speurteam helpen om op zoek te gaan naar een stukje erfgoed in de kerk en de bijhorende vraag te beantwoorden.

Op die manier konden de teams stukjes van de handleiding verzamelen die ze uiteindelijke nodig zouden hebben voor het ontmantelen van de bom.

Het werd een spannende avond, met een race tegen de klok. Uiteindelijk slaagde er helaas niemand in om de digitale bom op de Ipad te ontmantelen. Achteraf waren de reacties lovend. De leiding was zelfs vragende partij om zelf aan de slag te gaan met de app en die een keer te gebruiken voor een activiteit in hun eigen jeugdvereniging.