Routeverkenning EGD nachtspel Roeselare

Kennismaken met de ErfgoedApp
23 maart 2020
Erfgoednachtspel uitgetest!
19 oktober 2020
Show all

Routeverkenning EGD nachtspel Roeselare

Steeds maar uitgesteld door de covid-19 crisis was het op 4 juli eindelijk zover: de route met opdrachten die we op papier samen hadden bedacht eens ‘live’ uittesten en eventueel laatste wijzigingen aanbrengen vooraleer alles in de Erfgoedapp te steken. Leidster Saar had haar mama meegebracht en wat later vervoegde ook haar zus ons, een ware gezinsreünie.
Deze uitgekiende route even bewandelen en hier en daar wat opdrachten aanpassen of veranderen bleek geen overbodige inspanning. Zo was het zeer leerrijk om de meer dan 300 treden hoge klokkentoren te beklimmen in functie van het bedenken van verschillende opdrachten aangepast per verdieping. Want hoog in de toren is niet enkel de plek waar de bom zal verborgen liggen ter ontmanteling, maar ook dé place to be voor een prachtig uitzicht over stad en streek.
Wat opviel, alle drie waren ze onder de indruk van het lokale erfgoed dat we bezochten, het was hen meestal niet eerder opgevallen, ook de info errond vonden ze verrijkend. Dat belooft voor hun leden wanneer zij het spel zullen spelen!