Creatiedag 2: van één spel naar een een lokaal spel

Creatiedag 1: erfgoed ontmoet jeugdwerk!
13 oktober 2019
Eerste invulling Erfgoed(nacht)spel
25 februari 2020
Show all

Creatiedag 2: van één spel naar een een lokaal spel

Spelformats verfijnen

Op zondagmorgen 24 november is het verzamelen geblazen in Roeselare voor de tweede creatiedag. We houden vast aan dezelfde (succesvolle) formule: koffie, koffiekoeken, erfgoedwerkers, jeugdwerkers en Simon van Oetang.

De focus ligt vandaag op het het verder uitwerken en verfijnen van de vier spelformats die tijdens de sprokkeldag werden bedacht. Wat we meenemen: voor elke jeugdbeweging verschilt het lokale erfgoed, maar ook de locatie (verstedelijkt of landelijk) en de groep (grote of kleine groep). Samen met de creatieploeg wordt beslist verder te bouwen op een ‘invulspel’. Zo kan in elke gemeente het basisverhaal aangevuld worden met lokaal erfgoed. Vertrekken doen we vanuit de vier spelformats die op het einde van de sprokkeldag werden uitgedacht.

Een invulbaar spel

Samen met het creatieteam denken we na over de basisverhalen, het nodige erfgoed en hoe we de ErfgoedApp slim kunnen inzetten. De methodiek staat tijdens deze sessie centraal. Het nachtspel is niet langer één spel: aan de hand van de handleiding kan elke jeugdbeweging zijn versie van het spel maken, afgestemd op de omgeving, het erfgoed en de groep. Iedereen is benieuwd om het spel te kunnen testen.